Scroll to top
TILBAGE

ARKITEKTUREN
NYFORTOLKNING
AF DE KLASSISKE ØGADEHUSE

Scroll

SALTHOLMSGADES UNIKKE

ARKITEKTONISKE DNA

Saltholmsgade er et harmonisk byggeri af høj kvalitet, der inviterer dig til at stoppe op i det autentiske og venlige åndehul og gå på opdagelse i arkitekturens mange detaljer og grønne finurligheder.

 

Arkitekten Mikkel Frost og arkitektfirmaet CEBRA, som har udviklet arkitekturen bag Saltholmsgade, har arbejdet i spændet mellem det historiske og den fremtid, som Saltholmsgade bliver en del af. Arkitekturen på Saltholmsgade er en moderne fortolkning af de velkendte øgadehuse. Her finder du elementer som skrånende tage, tydelige vinduesrammer, attraktive grønne gårdrum, finurlige gadetrapper og små fine forhaver.

 

Som et ekstra arkitektonisk touch har arkitekten arbejdet med et gennemgående farvevalg i de enkelte bygninger, så mursten, vinduer, tag og balustre matcher. De enkelte bygninger fremstår i hhv. rød, brun eller grå.

MODERNE OG KLASSISK

ARKITEKTUR

Mikkel Frost og CEBRA har arbejdet med klassiske arkitektoniske dyder som varierende bygningshøjder, teglbeklædte saddeltage og detaljerede facader i forskellige farvetoner. Det giver en naturlig inddeling af byhusene på Saltholmsgade og sikrer variation i kvarteret.

Byggeriet er tegnet med skrå vinkler og anlagt i forskellige højder. Det er med til at sikre det optimale lysindfald og den bedst mulige udsigt fra vinduer og altaner over byen, Botanisk Have og det grønne gårdmiljø.

 

Læs mere om lejelejlighederne på Saltholmsgade her

SALTHOLMSGADE

VELKOMMEN REGN

På Saltholmsgade er det ikke kun arkitekturen og det grønne, der er i fokus. Også regnvand har en vigtig betydning. Saltholmsgade indtænker regnvand som et positivt element, der tilføjer rekreative og kølende aspekter til kvarteret. Med sådan en vandstrategi imødekommer Saltholmsgade skybrudsudfordringer, muliggør ny læring om vand og understøtter dyrelivet og biodiversiteten i området.

 

Læs mere om området omkring Saltholmsgade her

Livet leves mellem husene
med hyggelige stiforløb,
nyttehaver og små klynger af frugttræer.
Livet leves på gaden.

Saltholmsgade er et ”shared space”,
hvor sameksistensen af
fodgængere,
cyklister
og biler
sikrer en levende gade
med plads til leg, hygge og fællesaktiviteter.

VIL DU HØRE MERE OM LEJEBOLIGERNE PÅ SALTHOLMSGADE?

Udfyld nedenstående formular

    NAVN *

    ADRESSE

    POSTNUMMER

    BY

    TELEFONNUMMER *

    EMAIL *

    Læs om vores persondatapolitik her